Nineung lagu waktos di tes…

Ieu lagu waktos sim kuring di tes kesenian waktos SMP

pami ayeuna masih keneh aya kitu?

meni nineung…

nyaah teh teuing kana kaSundaan

boh kabudayaanana, boh kasenianana

Manuk dadali
Cipt: Sambas

Mesat ngapung luhur
Jauh di awang-awang
Meberkeun jangjangna
Bangun taya karingrang
Sukuna ranggoas
Reujeung pamatukna ngeluk
Ngepak mega bari
Hiberna tarik nyuruwuk

Saha anu bisa nyusul
Kana Tandangna
Gandang jeung pertengtang
Taya bandinganana
Dipikagimir
Dipikaserab kusasama
Taya karempan
Kasieun leber wawanena

Manuk dadali
Manuk panggagahna
Perlambang sakti
Indonesia jaya

Manuk dadali
Pangkakoncarana
Resep ngahiji
Rukun Sakabehna

Hirup sauyunan
Tara pahiri-hiri
Silih pikanyaah
Teu inggis belapati

Manuk dadali
Ngandung siloka sinatria
Keur sakumna bangsa
Di nagara Indonesia (Mang Jamal)

Karatagan Pahlawan
Laras : Pelog at degung
Surupan : 1 Tugu
Gerakan : Kering

Teu honcewang ( teu ringrang )
Sumoreang (haringrang)
Tekadna Pahlawan Bangsa (pahlawan)
Cadu mundur ( takabur)
Pantrang mulang (honcewang)
Mun maksud tacan laksana

Berjuang keur lemah cai
Lali rabi tur tegang pati
Taya basa menta pamulang tarima
Iklas rido keur korban merdeka

Sinatria danalaga
Bela bangsa jeung nagara
Dibarengan tekad suci
Berjuang keur lemah cai
Teu ngingetkeun ka dirina
Asal nagri bangsa waluya
Kadar jembar raharja mukti wibawa
Gembleng tujuan Pahlawan Bangsa

Jakarta 16 Agustus 2002
Sumber : milis urang sunda
(Kang Yayat Supriyatna)

Iklan

4 responses to this post.

  1. Posted by the70no on Juli 25, 2007 at 10:29 am

    Jempol saopat-opat 2 tangan 2 kaki 🙂

    > Hatoer Noehoen the7ono (hapunten nya da teu terang namina)
    Arigato Gozaimas… pokokna mah hehe

    Balas

  2. waaaaaaah simkuring janteun emut 17 agustusan…sok aya tatarian, kaleresan simkuring kacandakan nyanyi lagu perjuangan, tapi peura heuheu da sedih hehe.

    hmm da muhun teh sok nineung pami emut baheulamah

    Balas

  3. Posted by xwoman on Juli 29, 2007 at 7:48 am

    ayeuna mah tos langki jigana tes lagu-lagu sunda teh… murangkalih ayeuna mah langkung apal lagu grup ben dewasa…

    > Leres pisan kahoyong teh teu sawios apal kana lalaguan band dewasa oge
    tapi ulah dugi ka hilap kana lagu-lagu Sunda kitu tah, leres teu Teh?

    Balas

  4. hatur nuhun syair laguna… peryogi pisan urang teh urang sunda

    Balas

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: