Tiris geuningan…

Tos sababaraha dinten kalangkung kota Bandung teh

geuningan tiris, kunanon nya?

sanesna kamari-kamari mah kantos

sakitu panas, bayeungyang, hareudang geuning

dugi kakuping nu “luh-lah”

aya nu nyarios “Bandung ayeuna mah teu sapertos kapungkur

tapi sapertos kota Jakarta panasna teh” cenah

tatanggi sim kuring mah nyarios kieu “tadi wengi mah

sim kuring teh kulem teu dina kasur, da geuningan meni panas kacida

tapi ngampar samak, teras simbut nu sakitu kandelna teh

teu kaanggo, ngalumburuk weh dijuru” kitu cenah

asa nembe kamari nguping teh

ayeuna tos gentos deui “aduuuuuuuuuuh meni tiris Bandung teh!”

“halah tariris kieu nya?”

“meni tiris pisan!”

kunaon atuh nya? naha ieu teh gara-gara global warming te kitu”

janten pami cuaca nuju panas teh asa panas kacida,

pami tiris asa tiris kacida, teu sapertos Bandung kapungkur

cenah… eta oge…

ciciren yen jalmi teh tara ngaraos sugema nya?

maksadna dipasihan panas hoyong tiris

dipasihan tiris hoyong panas

kalebet sim kuring, rumaos da.. hehe

kacindekanana mah

raoskeun weh naha panas, naha tiris oge

pokona mah tetep Bandung nu urang, sanes kitu?

Iklan

One response to this post.

  1. euh… tangtos kitu neng… pami tiris nya di simbut an… pami panas nya ulah dugi ka ditaranjang mah… duh… bandung nu dilingkung gunung… panginten tos seueur teuing tangkal, kirang bumi2… duka kirangeun angkot…

    > enya leres pisan Bandung nu dilingkung ku gunung mah, kirangeun angkot?
    ambuing…ambuing…

    Balas

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: